Výstavba preložky cesty I/74 odštartuje najskôr v roku 2013

15.11.2011 Snina

Snina 15. novembra (TASR) - Mesto Snina ako príslušný stavebný úrad vydalo v týchto dňoch územné rozhodnutie, ktorým odobrilo vybudovanie preložky cesty 1. triedy na trase Snina - Stakčín. Realizáciu stavebného projektu plánuje odštartovať Slovenská správa ciest (SSC) predbežne v roku 2013.
\"Účelom a cieľom tejto líniovej stavby je odklonenie súčasnej štátnej cesty I/74 mimo aktívnych zosuvných území a tým zabezpečenie bezpečnosti dopravy v predmetnom území,\" informovala TASR vedúca organizačno-správneho odboru SSC Iveta Fedorová.
Ak získa SSC zo štátneho rozpočtu dostatok finančných prostriedkov pre tento projekt, stavebné práce by mohli odštartovať v roku 2013. S ich ukončením sa predbežne ráta následne v roku 2015.
Trasa naprojektovanej preložky cesty I/74 v dĺžke 3,57 kilometra sa začína v Snine pred križovatkou na sninské Rybníky. \"Nový priebeh cesty pokračuje východným smerom, prekračuje rieku Cirocha mostným objektom a následne prekonáva potoky Bystrá a Tichá voda pomocou ďalších krátkych mostov,\" vysvetlila Fedorová s tým, že stavba končí pred obcou Stakčín, kde sa cestné teleso preložky napája na existujúcu cestu I/74.
Najbližším krokom SSC bude v súvislosti s týmto projektom do konca roka 2011 odštartovanie procesu verejného obstarávania na výber spracovateľa dokumentácie pre stavebné povolenie a ponukovej dokumentácie, na základe ktorej budú jednotliví záujemcovia o zhotovenie stavby v rámci prebiehajúceho verejného obstarávania predkladať svoje cenové ponuky.
 

Vyberte región

mark